Odds og bettingsider

Alle har vel hørt at odds er en viktig del av pengespill, men hva er det egentlig det betyr? De fleste kjenner til det som kalles Oddsen hos Norsk Tipping. Dersom du skal spille der, for eksempel på en fotballkamp, får du opplyst et visst tall, oddsen, som gjelder for hvert enkelt veddemål. Dette tallet angir hvor mye penger du får igjen, for eksempel, hvis tallet som er oppgitt er 3,5, så får du 3,5 ganger pengene tilbake hvis du vinner. Fortjenesten din blir dermed netto 2,5 ganger innsatsen, etter at du har trukket i fra pengene du spilte for og ikke får tilbake igjen.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
BESØK
1
200% opptil 100 EUR
2
2500 NOK
3
100% opptil 3000 NOK
4
300 Kr gratisspill
5
2000 NOK

Hvert enkelt utfall i en kamp har hver sine tall hos bettingsider, for eksempel 2 for hjemmeseier, 2,5 for borteseier og 3 for uavgjort. Det er fordi sannsynligheten for de forskjellige utfallene varierer; som i dette tilfellet, der hjemmelaget er svak favoritt og hjemmeseier er det mest sannsynlige utfallet. De som setter disse tallene vil derfor først anslå sannsynligheten for et bestemt resultat i en kamp, og så legge til litt på dette for å dekke inn selskapets fortjeneste. Ved å gjøre dette riktig vil de ikke tjene penger på hver kamp, men de vil greie å få inn fortjeneste over tid.

Det er her den store forskjellen mellom Norsk Tipping og andre selskaper som tilbyr betting på nett kommer til syne. Fordi statsmonopolet på Hamar har store forpliktelser i forhold til å gi ut penger til organisasjoner som driver med kultur og idrett, og dessuten har høye administrasjonskostnader, er de nødt til å sette disse tallene lavt. Hvis ikke vil det ikke bære seg for dem økonomisk. For deg betyr dette at nesten uansett hva du spiller på, så vil sannsynligheten for det utfallet du har spilt på være betydelig lavere enn det som er reflektert i innsatsen. Med andre ord, når du spiller der må du rett og slett regne med å tape. Sannsynligheten er ikke på din side.

Dette blir annerledes hvis du spiller på sider på casino– og odds sider på nett. De vil sette tallene høyere, nærmere det de selv anser for å være sannsynligheten av hvert enkelt utfall. Det er fordi de opererer i en konkurransesituasjon og må veie det å tjene penger opp mot muligheten for at spilleren finner bedre muligheter et annet sted. For deg innebærer dette at du straks får bedre muligheter til å tjene penger på denne type spill, hvis du har god innsikt eller intuisjon for en bestemt sport.