Champions League – Mye som det kan spilles odds på

Det er ingen turnering for klubblag som har større prestisje enn Champions League. Hverken i Europa eller andre steder i verden. Champions League er videreføringen av Serievinnercupen, og i dagens europeiske klubbfotball rangerer den godt foran de to andre UEFA-turneringene Europa League og Europa Conference League. En seier i Champions League gir svært stor prestisje innenfor klubbfotballen. For de lagene som ikke spiller i en av de største europeiske ligaene, er det svært vanskelig å kvalifisere seg og få en plass i turneringen. Svært ofte blir CL dominert av lagene fra ligaer som Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga og den nederlandske Æresdivisjonen. 

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
BESØK
1
200% opptil 100 EUR
2
2500 NOK
3
100% opptil 3000 NOK
4
300 Kr gratisspill
5
2000 NOK

Champions League ble etablert i 1992

Forløperen til CL var altså Serievinnercupen i fotball som ble spilt for første gang i 1955/1956-sesongen. Dette var en ren cupturnering frem til formatet ble endret med etableringen av Champions League fra og 1992/1993-sesongen. I Serievinnercupen var det kun seriemesterne i landene tilsluttet det europeiske fotballforbundet UEFA, som spilte. Dette ble forandret med innføringen av Champions League, som medførte at flere lag fra samme liga kunne delta. Samtidig ble ikke alle ligamesterne lenger garantert plass i turneringen. Champions League er blitt endret med årene, og i dag er det 32 lag som fordeles på 8 grupper i det innledende gruppespillet.

25 lag er sikret plass i gruppespillet basert på plasseringen i den hjemlige ligaen. Vinneren av Europa League i den foregående sesongen er også garantert en plass i turneringen. Dermed gjenstår det et lite nåløye på seks plasser for resten av lagene som spiller kvalifisering. Før disse eventuelt er sikret en plass i CL, må de kanskje spille både førkvalifisering, en, to eller tre kvalifiseringsrunder samt en playoff-runde. 

Etter gruppespillet går de to beste lagene i gruppene videre til utslagsrundene. I åttendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen spilles det hjemme- og bortekamper i alle rundene. Selve CL-finalen avgjøres med en kamp. 

Champions League

Real Madrid har flest CL-titler

Frem til nå er det kun to norske lag som har klart å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Rosenborg har klart det hele 11 ganger, mens Molde har klart det en gang. Den sesongen Molde var i CL var det for øvrig to norske lag der, siden Rosenborg også spilte. Den beste norske prestasjonen var i 1996/1997-sesongen, hvor Rosenborg beseiret AC Milan i den avgjørende kampen i gruppespillet og avanserte til kvartfinalen. Der ble de imidlertid utslått av Juventus. 

Gjennom historien er det 22 lag som har klart å vinne Champions League/Serievinnercupen en eller flere ganger. Medregnet Serievinnersupen er det Real Madrid som har vunnet flest ganger. Los Blancos har sikret seg 13 trofeer. Nest flest titler har AC Milan med 7, foran Liverpool og Bayern München som har vunnet turneringen 6 ganger hver. Bak disse på adelskalenderen følger Barcelona og Ajax med henholdsvis 5 og 4 triumfer. Flest finaletap er det Juventus som har med 7, mens Bayern München og Benfica har fem finaletap hver. 

Champions League er en drøm for de som liker betting på fotball

Det er neppe overraskende at Champions League er den mest spilte klubbturneringen hos bookmakerne. Hver eneste kamp byr på hundrevis av oddsspill. Enten du spiller før kampen eller på liveodds underveis.

I tenkte enkeltkamper kan du spille odds på at Ajax vinner over Real Madrid i gruppespillet. Du kan også plassere odds på om favorittspilleren din scorer det første målet i en semifinale. Eller om denne spilleren lager denne scoringen i løpet av semifinalens første 10, 15, 20 eller 30 minutter. Du kan spille på om Liverpool vinner 2-0 eller 3-2 i den andre kampen av åttendedelsfinalen, eller om den andre scoringen i denne kampen kommer etter et innkast, frispark, corner eller straffe. 

Champions League er også perfekt for langsiktige vinnerspill (outrights), og disse kan du plassere i markedet allerede før turneringen starter på høsten. Dette er oddsspill på hvilket lag som vinner Champions League, om et lag kommer til finalen eller går videre fra gruppespillet. Du kan også spille odds på hvem som blir toppscorer i CL.